-
הנחיות בטרם: כך נגן על ילדינו מסכנות מזדמנות
לאור מקרי ההיפגעות האחרונים שיצרו עיסוק תקשורתי מוגבר, ובעקבותיו שיח ציבורי - קיים בציבור עודף מסרים והנחיות, לעיתים סותרות, וצימאון ליד מכוונת. אנו מנגישים לשירותכם, נתונים עדכניים לתופעת ההיפגעות בחודשי הקיץ הנוכחי, ובהשוואה לשנת 2012, וחומרים תומכים להסברה, ופונים אליכם בבקשה לקיים הסברה ממוקדת בהיפגעויות האופייניות לחודשי הקיץ במסגרת המפגש היומיומי שלכם עם ההורים. להוראות הבטיחות המלאות
לא משאירים ילדים לבד ברכב
המלצת הבטיחות:
לעולם, לא משאירים ילד צעיר ברכב גם לא לדקה, גם לא עם חלון קצת פתוח. לא ניתן להבטיח באופן ודאי שלא יהיו עיכובים בלתי מתוכננים.
גורם סיכון להיפגעות: שיקול דעת מוטעה של ההורה. מקרים אלו, מתרחשים תוך מחשבה תחילה בלקיחת סיכון "מחושב", בדרך כלל על מנת לא להעיר את הילד או לחסוך זמן בהוצאתו ממושב הבטיחות ובמחשבה שהשארת הילד היא לזמן לא ארוך. גם זמן קצר יכול לגרום נזק בלתי הפיך לגוף הילד, ואף לגרום למותו.
שכחת ילד ברכב
המלצות הבטיחות:
בכל יציאה מהרכב, יש לוודא בטרם נעילה שהרכב ריק מנוסעים.!
להפוך את ההרגלים הקבועים לתזכורת – תזכרות מהנייד, הנחת ציוד "חשוב" (תיק, מחשב, מפתחות וכד') ליד כיסא הילד.
רשתות בטיחות: תמיכה סביבתית, אמצעים טכנולוגיים, אבזרים לתזכורת (צמידים, מדבקות וכד')
גורם סיכון להיפגעות: הסחת דעת ואשליית "לי זה לא יקרה". ההורים נבלעים לסדר יומם העמוס ושוכחים כי ילדם ברכב. המסר הוא שתרחיש זה יכול לקרות לכולם. קצב החיים במאה ה-21 הינו מהיר ומסחרר, הטכנולוגיה שאמורה להקל על חי! ינו במקרה המדובר יכולה גם להיות בעוכרינו, כך למשל המענה לטלפון הסלולרי יכול לגרום להסחת הדעת ומשכיח את העובדה כי הילד עדיין ברכב. דוגמא נוספת היא הקלות הטכנולוגית בנעילת הרכב, תוך כדי שאנחנו מתרחקים מהרכב אנו מניפים את היד לאחור, בלי לתת מבט נוסף, מקליקים על השלט רחוק ש"עושה בשבילנו את העבודה" ולא רק נועל את הרכב אלא גם סוגר את החלונות ויוצר מלכודת מוות לילד.
לבד ברכב, הבנת הסיכון ונתונים:
13 ילדים נשכחו ברכב על ידי מבוגר מתחילת 2013, מתוכם 4 הלכו לעולמם בטרם עת. כ-40 ילדים בשנה נשכחים ברכב. בבדיקת טמפ' האוויר במכונית אשר שהתה בשמש בטמפ' של 37 מעלות צלסיוס נמצא, שלאחר 20 דקות הטמפ' במכונית הגיעה ליותר מ-47 מעלות צלסיוס. זהו עומס חום כבד המשפיע על תינוקות ופעוטות במהירות רבה יותר ובצורה חמורה יותר מאשר על מבוגרים. מכיוון שממדי הגוף של ילדים קטנים, טמפ' הגוף שלהם עלולה לעלות במהירות הגדולה פי שלושה עד חמישה מהמהירות בה עולה טמפרטורת הגוף של מבוגר. גם אם משאירים חלון פתוח מעט, מידת החום במכונית עולה לרמות מסוכנות ביותר לילדים, מבוגרים פגיעים ולבעלי חיים.
סכנת טביעה
המלצת הבטיחות: בבריכה ובים משגיחים על ילד שאינו יודע לשחות, ממרחק נגיעה ובקשר עין קבוע.
ממנים מבוגר אחראי – בים או בבריכה יש לדאוג למבוגר האחראי בכל רגע.
בזמן השגחה כשאתם האחראים, היו איתם בראש פנוי. את הסלולרי, העיתון, המטקות והשש-בש, השאירו לבילוי בחברת מבוגרים.
בריכות מתנפחות וגיגיות למיניהן – מרוקנים ממים מיד לאחר השימוש, הופכים אותן ומאחסנים הרחק מהישג ידם של ילדים.
גורם סיכון להיפגעות: הסחת דעת ואי הבנת מידת הסכנה לילדים קטנים. מסקר שקיים ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים עולה כי כ-22% מההורים נוקטים התנהגויות לא בטיחותיות כ! שילדיהם נמצאים במים.
מודעות, התארגנות מראש, הכנה ותכנון הם הדרך למניעת תאונות.
תרחיש ההיפגעות ונתונים:
מאז תחילת עונת הרחצה 2013 בחודש אפריל, נפגעו 20 ילדים עקב טביעה בים ובבריכות פרטיות, מתנפחות וציבוריות, מתוכם 8 מקרים הסתיימו במות הילד (40%). בתקופה המקבילה בשנת 2012, נפגעו 34 ילדים עקב טביעה, מתוכם 8 מקרים הסתיימו במות הילד (23.5%).
השארת ילדים לבד בבית
המלצת הבטיחות: ילד עד גיל 9 לא נישאר לבד בבית.
יש לדאוג למבוגר אחראי להשגחה על הילדים בבית ושהייה עימם, יש לדאוג להשגחה על הילדים במשך כל שעות היום.
מכינים מראש רשימת שמרטפים שיוכלו לסייע בשעות הבעייתיות.
משאירים מספרי טלפון חירום במקום בולט ומוודאים שהמבוגר האחראי יכול לאתר אתכם בשעת הצורך.
ל! א משאירים ילדים צעירים בהשגחת אחים או שמרטפים שגילם נמוך מ-14 שנה, אפילו לא לזמן קצר.
גורם סיכון להיפגעות: בעונת הקיץ שגרת הילדים! משתנה, בעוד ההורים נדרשים להמשיך בשגרתם הקבועה. עקב כך, לאור קשיים במציאת פתרונות השגחה לילדים, עולות בפני ההורים שאלות על האפשרות להשאיר ילדים לבד בבית.
תרחיש ההיפגעות ונתונים:
מנתוני ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים עולה כי בממוצע שנתי של שלוש השנים האחרונות נרשמו כ-30 מקרי השארת ילדים ללא השגחה. בזמן החופשה הגדולה, ההורים עסוקים בעבודה, ולעיתים הילדים נשארים בבית.! ; יש ילדים המסוגלים לדאוג לעצמם לכמה שעות כבר מגיל 9 בעוד אחרים בני אותו הגיל, או אפילו מבוגר יותר, לא מסוגלים לכך ובכך מעמידים את עצמם בסכנה.
בטיחות בדרכים והולכי רגל
המלצות הבטיחות:
ילד עד גיל 9 לא חוצה כביש לבד.
בכל נסיעה גם הקצרה ביותר, יש להושיב את הילדים במושב בטיחות או בוסטר.
בנסיעה על אופניים, סקייטבורד או גלגלים אחרים תמיד חובשים קסדה.
גורם סיכון להיפגעות: בעונת הקיץ ובחופשת הילדים מרבים בנסיעות משפחתיות ובבילוי מחוץ לבית.
על בעיית ההיפגעות בחופשת הקיץ
מנתוני ארגון 'בטרם' עולה כי מספר הילדים שנפגעים בחודשי הקיץ גבוה בשיעור משמעותי ממספרם בשאר עונות השנה. התאונות קורות בבית, בגני שעשועים, בפעילויות פנאי שונות, בים, בברֵכה וברחוב.
בחודשי הקיץ החמים, עם היציאה לחופשה השנתית, משתנה השגרה המשפחתית. שעות הפנאי רבות וסדר היום מתערער. שינוי זה חושף את הילדים לסיכונים שונים, מאחר שהם שוהים שעות רבות בבית ובמקומות בילוי שונים.! כאשר מגיעה חופשת הקיץ, הילדים יוצאים לחופשה, ויוצאים מהשגרה, בעוד ההורים נאלצים להמשיך בשגרת חייהם ולא מפנימים את השינוי. כדי לעבור את התקופה בשלום, ההורים חייבים להבין שיש צורך בהיערכות קיץ משפחתית. בראש ובראשונה, אנו חייבים להעביר להורים את הסיכונים ולהבהיר שהאחריות על בטיחות הילדים הינה בלעדית של ההורים.
כתבות נוספות שיעניינו אותך: